Sexuell utpressning av användare av sexwebbplatser utan kontroller

torsdag, 11 mars 2021

Internet har förändrat våra liv. Även till prostitutionens kunder . För att kontakta en nöjespersonal under några år är det inte nödvändigt att titta på tidningssidorna (faktiskt, dessa annonser finns inte längre) och du behöver inte gå ja eller ja till ett horahus eller eskortbyrå att ha ett sexuellt datum . Online-katalogerna för prostituerade annonser ger oss tillgång till en omfattande katalog med annonser från oberoende lumis som antingen tar emot oss i sina lägenheter eller kan flytta till rum per timme, hotell eller ibland våra egna hem. Dessa kataloger har också ett antal filter som gör att deras användare snabbt och enkelt kan hitta den tjej som bäst passar deras smak.

I Spanien finns det många webbplatser för prostitutionsannonser . På senare år finns det några av dem som har vunnit en relevant popularitet. Vi kan nämna bland dem plattformar som Nuevoloquo, Milerótica, Slumi eller Pasion.com. Det sistnämnda, förutom att vara mycket populärt och ha blivit en referens inom sektorn på grund av dess breda utbud av sökkategorier (du kan hitta annonser för prostituerade, hustlers, transsexuella, liberala par, lesbiska, etc.) samt dess utmärkta filtreringssystem har det fått särskild betydelse de senaste månaderna för att ha tjänat som bete för en grupp brottslingar som är specialiserade på sexuell utpressning.

Hur fungerade sextortion?

Tack vare en rad klagomål blev de statliga säkerhetsstyrkorna och styrkorna medvetna om förekomsten av en grupp människor som, med hjälp av införandet av falska annonser på webbplatsen Pasion.com för sexuell kontakt , hade ägnat sig åt att utpressa pengar från hela världen av cirka 4,00 användare av den ovannämnda plattformen med en mycket enkel metod: när falska annonser av prostituerade publicerades på Pasion.com, förväntade brottslingarna att användarna på sidan skulle kontakta tjejerna som annonseras i nämnda "beteannonser" till När användarnas telefonnummer har erhållits, använd dem för att utföra sextort.

Offren för denna sexuella utpressning kan få två typer av hot både via WhatsApp och via telefonsamtal. En del skrämdes genom att få veta att om de inte betalade det begärda beloppet, skulle deras familjer informeras om deras status som horor. Andra var fysiskt hotade. Ibland kombinerades de två hoten.

Ett av de viktigaste kännetecknen för dessa sexuella utpressare är att operatören inte betalar det belopp som deras offer begärde för att sätta stopp för utpressningen. Det fortsatte med nya förfrågningar om pengar. Det var av den anledningen att vi fastnade i en spiral av utpressning som inte tycktes ha något slut, vilket fick vissa offer för denna massiva sextortkampanj att besluta att föra polisstyrkornas uppmärksamhet.

Det faktum att dessa specifika klagomål blev kända av samhället tack vare arbetet i olika spanska nyhetsportaler som vanaguardia.com, elconfidencial.com, el pais.com, el mundo.es eller heraldo.es, bland andra, det gjorde det lättare för andra offer för sexuell utpressning att också besluta att rapportera sitt fall.

Tack vare detta klagomål och de utredningar som utfördes av rikspolisen och civila vakt blev det möjligt att lära sig om förekomsten av olika grupper av utpressare som på ett sätt var släkt med varandra. Polisstyrkorna upptäckte att utpressningarna utfördes i mycket olika delar av landet (de första klagomålen gjordes i Teruel och Palencia) men nervens mittpunkt var på en mycket specifik plats: Valencia. Det var från den levantinska staden där utpressarna fungerade och det var också där "mulorna" bodde, det vill säga de människor som lånat ut sina namn för att framstå som innehavare av de konton där offren för sextortion var tvungna att ange de belopp som begärts . Dessa människor kom alla från fattigdomsvärlden och bodde i ett mycket specifikt område i Valencia.

Klagomål till polisen

Andra fall av sexuell utpressning i Spanien

Strax efter det att de tidigare nämnda grupperna av sexuella utpressare blev kända , rapporterade de viktigaste tidningarna och digitala medier om ett nytt fall av erotisk utpressning. Vid detta tillfälle använde brottslingarna en mycket liknande utpressningsmetod. Som i det ovan nämnda fallet använde dessa nya cyberbrottslingar falska annonser av prostituerade som publicerats på en dejtingsajt som bete.

När det potentiella offret kontaktade den påstådda flickan i annonsen använde utpressarna kunskapen om hennes telefonnummer för att göra sina hot. I det här fallet utpressade utpressarna sig som hitmän som anställdes av hallickar som hade bestämt sig för att lösa poängen för de klienter som förmodligen hade ägnat sig åt att irritera sina "flickor". De hot som gjorts av brottslingarna åtföljdes, i detta fall, av bilder av personer med huva beväpnade med skjutvapen. Utpressarna fick också sina offer att tro att deras familjer övervakades.

Polisutredningarna i samband med detta ärende, som drabbade 22 offer, möjliggjorde i september förra året gripandet av fyra personer (två i Granada, ett i Marbella och ett till i Valencia) som skyldiga till ett sexuellt utpressningsbrott. .

GirlsBCN: Personlig kontroll och kvalitet på annonser

Offentliggörandet av alla dessa fall i de mest varierade medierna har gjort användarna av prostituerade onlineannonseringssidor varnade. Många av dem undrar nu om det är säkert att navigera genom dessa sidor och framför allt att kontakta lumis som annonserar på dem. Det faktum att även kända personer som aktiva eller pensionerade fotbollsspelare har påverkats av det ovannämnda fallet av sextortion från annonser på en så populär plattform som Pasion.com har fått många prostitutionskunder att misstro sidor av denna stil.

Utan tvekan gör nyheter som de som diskuteras i denna text inte branschen någon tjänst. Även om de verkligen borde tas mer som ett undantag än en regel. När allt kommer omkring finns det många horor som varje dag använder dessa plattformar för att möta deras lumis och sina upplevelser, åtminstone från vad många av dem kommenterar forumen, de är helt tillfredsställande.

Naturligtvis: du måste också bedöma i vilken utsträckning alla kontaktwebbplatser är lika tillförlitliga. Och det är inte alla som använder samma kontroller som vi gör i GirlsBCN när vi bestämmer vilka annonser som publiceras och vilka annonser som inte är. Det är inte detsamma för annonsören att ha full frihet när de publicerar sin annons på en viss webbplats än att behöva skicka ett personligt kontrollfilter. Utan detta kontrollfilter är det mycket troligare att leverera falska annonser. Bristen på ett sådant filter gör det till exempel möjligt för en annonsör att publicera olika profiler i samma annonskatalog. Eller att hon inte publicerar riktiga foton, foton som inte är från henne. I många fall gör de som gör det för att locka fler kunder. Därför lägger de bilder på andra flickor som är vackrare eller sexigare än dem. I vissa andra är emellertid dessa falska annonser, som vi har sett ovan, betet för att locka till sig potentiella offer för sextort.

Förekomsten av en personlig kontroll över annonserna avslöjas därför som något viktigt inte bara för att ge en webbplats kvalitet och skilja den från de som konkurrerar i denna sektor utan också för att garantera användarnas säkerhet så att de kan kontakt med någon tjej som annonseras i den med vetskap om att flickan han kommer att träffa kommer att vara den som visas i annonsen och inte en annan och att hennes utseende faktiskt inte kommer att skilja sig fysiskt alltför mycket från det som visas på bilderna.

I denna mening avslöjas uppgiften för den professionella som ansvarar för att kontrollera de annonser som ska publiceras och de bilder som innehåller nämnda annonser som en grundläggande uppgift. Han är som professionell garant för den säkerhet som prostitutionskunder förväntar sig när de använder en erotisk kontaktwebbplats. Tack vare honom är möjligheten att bli utsatt för utpressning eller sexuell utpressning mycket lägre.

Fake Ads Passion