Yoga och sex eller hur man kan förbättra sexualiteten med asanas

tisdag, 09 november 2021

Förbättring av sexuell lust, upphetsning, orgasm och i allmänhet sexuell tillfredsställelse. Formeln för att uppnå detta? Att utöva yoga som när det gäller sex är mycket nära besläktad och den vanliga utövandet av den första hjälper till att avsevärt förbättra vår sexualitet .

Vilka är anledningarna till att yoga förbättrar sex ? Främst följande:

 • Det ökar cirkulationen i bäckenregionen, vilket gör det känsligare och därför lättare att excitera.
 • Aktiverar och involverar den centrala delen av kroppen.
 • Hjälper till att förlika sig med sin egen fysik. De som utövar yoga får ton och styrka, förbättrar sin hållning och stiliserar sin figur. Det ökar självkänslan och tar bort komplex. Och komplexen, ju längre från sängen, desto bättre. Det är svårt att njuta fullt ut av sex om du bär din vikt.
 • Det ökar syrenivåerna i vår kropp, vilket ökar våra energinivåer.
 • Ökar självmedvetenheten, vilket är mycket viktigt för att skärpa vårt fokus på vår kropp och dess aktiviteter.
 • Det ökar flexibiliteten, vilket hjälper till att utöka katalogen av sexuella positioner som paret kan utföra.
 • Öka libido . Yoga underlättar fysisk och mental frigörelse. Genom att göra det befriar det oss från negativa känslor och blockeringar som vår libido ibland upplever.

Yoga och sex

Äktenskapet mellan yoga och sex är mycket tillfredsställande för både män och kvinnor. Det finns studier som visar det. I en av dem visas till exempel att kvinnor som utövar Yoga, andningsövningar och meditation förbättrar sin smörjning, ser hur deras sexlust ökar och känner tillfredsställelsen som upplevs vid samlag ökar.

För deras del, vilka fördelar finner män när de njuter av denna binomial som bildas mellan yoga och sex? Bland annat ökningen av din sexuella lust, förbättringen av din erektion, ökningen av ejakulationskontrollen och den av postcoital tillfredsställelse. Allt detta resulterar slutligen i en anmärkningsvärd förstärkning av självförtroendet.

Erektionsförbättringen härrör direkt från förbättringen av blodcirkulationen. Erektionen är trots allt inget annat än resultatet av inflödet av blod till penisens svampiga vävnader. Om detta blod inte når dessa vävnader som det borde på grund av ett kardiovaskulärt problem, är erektionen inte komplett och i extrema fall kan den upphöra att existera. Situationer av stillasittande livsstil, kontinuerlig stress eller att ta mediciner kan orsaka sexuella dysfunktioner av denna typ. Yoga är ett bra sätt att bekämpa dem.

Yoga

Kundaliniyoga för att förbättra sexualiteten

Vi kan hitta olika tekniker och skolor på denna specialiserade Yogawebbplats . Bland dem ... vilken är den som kan hjälpa oss att förbättra sex? Utan tvekan Kundalini Yoga .

Denna typ av Yoga, av i grunden andlig karaktär, kallas även Yoga of consciousness och tack vare dess utövande lyckas vi frigöra energin som lever i vår kropp, även den sexuella energin .

Vad måste du göra för att frigöra den sexuella energin? Utför en kombination av Yoga asanas (det vill säga yogaställningar ) och andningsövningar. Kombinationen av ställningar och andning kommer att uppnå den frigörelse som sedan kommer att resultera i en ökad upphetsning och en förbättring av sexuell prestation.

En av de främsta fördelarna med Kundaliniyoga är att det är en typ av yoga som är tillgänglig för alla människor, oavsett deras fysiska förberedelser. Det är också en idealisk stil att utöva Yoga för två eller Yoga som ett par . Parets utövande av en asana förutser också det ögonblicket av maximal intimitet, vilket är ögonblicket för sexuellt umgänge. Vid ett och annat tillfälle kommer hjärtslagen att vara i samklang och bäckenet kopplas ihop. I det ögonblick av intimitet där begäret tar bort paret och paret smälter genom att lyda de förstnämndas kommandon, kommer det att ses i vilken utsträckning förhållandet mellan yoga och sex är fruktbart och fördelaktigt.

Därefter kommer vi att rekommendera en serie Yoga-asanas som kan tjäna till att öka vår libido och förbättra vår sexualitet.

Kundaliniyoga

Yoga asanas för bättre sex

Utövandet av yoga baseras huvudsakligen på utförande av asanas . Det finns yogaställningar som särskilt tjänar till att förbättra vårt sexuella liv. Bland dessa yogaställningar för att ha bättre sex kan vi urskilja följande:

 1. Kobran. För att utföra denna asana måste du ligga på mage och med utsträckta ben. När vi väl har placerats på detta sätt kommer vi att vila våra händer på Yogamattan och sträcka ut våra armar för att på så sätt höja bålen och lyfta den från horisontalplanet samtidigt som vi sträcker nacken bakåt.
 2. Bron. Placerad med ansiktet uppåt på marken, kommer sulorna på händerna och fötterna att vila på den för att från det ögonblicket göra en uppåtgående kraft för att höja resten av kroppen.
 3. Hunden. Även placerade med framsidan uppåt kommer benen och armarna att sträckas tills kroppen bildar ett "v". Att bibehålla denna asana under en tid kräver att man tål vissa nivåer av trötthet.
 4. Kamelen. Att träna denna ställning kräver en viss grad av flexibilitet och viss övning. I denna asana är ryggen böjd bakåt medan knäna vilar på golvet. När du utför denna hållning, var försiktig med livmoderhalsen både när du startar den och när du avslutar den.
 5. Satt Kriya. Denna pose stärker hela det sexuella systemet och stimulerar dess naturliga energiflöde. För att göra det måste du sitta på hälarna. När detta är gjort kommer ryggen placeras helt rak, armarna kommer att sträckas ut förbi armbågarna bakom öronen på ett helt rakt sätt, bröstet kommer att dras ut, handflatorna kommer att sammanfogas och fingrarna kommer att låsa sig , förutom pekfingrarna på varje hand. När den väl är placerad så här, kommer djupa andetag att tas, vilket drar ihop naveln helt inåt.

Alla dessa yogaställningar som vi har förklarat här, utövade på regelbunden basis, kommer att tjäna till att förbättra ditt sexuella liv. Genom att omsätta dem i praktiken kommer du att se i vilken utsträckning yoga och sex kan hänga ihop. Faktum är att vissa av dessa asanas kan utföras under det sexuella mötet. Deras omvandling till sexuella positioner kan ge ett mer mystiskt och andligt samlag.

Yoga sexuella positioner